Pittige paprikaquiche met gerookte kipfilet en harissa

Pittige paprikaquiche met gerookte kipfilet en harissa

Smulweb imageSmulweb

Pittig, fris en bomvol groente. Dat is deze paprikaquiche met gerookte kipfilet en harissa. Zoete paprika, ui, knoflook en kruiden in combinatie met het romige van de room en de kaas maken 'm onweerstaanbaar.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige paprikaquiche met gerookte kipfilet en harissa op tafel.

  1. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kipfilet in reepjes.
  2. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de uisnippers en de knoflook glazig. Voeg de paprika's toe en bak 2 minuten al omscheppend mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de reepjes kipfilet, harissa en alle andere kruiden naar smaak toe. Roer alles goed door. Laat wat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor zoals vermeld op de verpakking van het bladerdeeg.
  4. Bekleed de vorm of de bakplaat met het bladerdeeg (bakpapier is niet nodig want dit wordt geleverd met het bladerdeeg. Je hoeft het alleen maar uit te rollen.) Bestrooi het bladerdeeg met paneermeel.
  5. Verdeel het paprikamengsel over het paneermeel. Klop de eieren los met de room. Giet dit over het paprikamengsel. Bestrooi met de kaas.
  6. Zet de quiche op de 2e richel van onderen in de voorverwarmde oven. Bak de quiche ongeveer 20 minuten tot deze mooi goudbruin is. (Oventijd is afhankelijk van je oven dus opletten!)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte