Linzen met prei en aardappel

Linzen met prei en aardappel

Smulweb imageSmulweb

Een smeuïge puree van linzen, aardappelen en prei die je makkelijk in elkaar flanst in de stoomoven. Een scheutje olie en een dikke knoflookteen maken de puree extra smaakvol en top af met fijngesneden basilicumblaadjes voor net dat beetje extra.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Knolselderij
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Linzen met prei en aardappel op tafel.

  1. Was de linzen en doe ze met water of groentefond in een dichte stoomovenpan. Snijd de knoflookteen 1 keer door en doe hem bij de linzen zodat hij smaak kan afgeven. Schuif in de stoomoven
  2. of kook de linzen in een pan op de kookplaat zachtjes gaar. Functie: Stomen 100 C 15 minuten.
  3. Schil ondertussen de knolselderij en de aardappel en snijd ze in kleine stukjes. Was de prei en snijd hem fijn. Doe knolselderij, aardappel en prei bij elkaar in een stoomovenpan met gaatjes. Schuif bij de linzen in de stoomoven en stoom samen verder
  4. of kook ze in weinig water of bouillon in een pan op de kookplaat gaar. Functie: Stomen 100 C 15 minuten.
  5. Verwijder de knoflook uit de linzen. Pureer de aardappel, knolselderij, prei en linzen met de olie of margarine in de blender of keukenmachine fijn. Voeg eventueel nog wat groentefond of water toe om het smeuïg te maken.
  6. Snijd de basilicumblaadjes heel fijn en schep ze door de puree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Linzen Prei