Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Varkenshaas met rijst paksoi en dragon op tafel.
- Doe de rijst met water in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven, of kook het op de kookplaat volgens de gebruiksaanwijzing. Functie: Stomen 100 C 10 minuten.
- Snijd de varkenshaas in blokjes en doe ze in een dichte stoomovenpan. Was de paksoi, snijd het witte deel van de bladeren in kleine blokjes en doe ze bij de varkenshaas in de stoomovenpan. Snijd het groene deel in reepjes en doe dit in een aparte stoomovenpan met gaatjes.
- Schuif de varkenshaas bij de rijst in de stoomoven en stoom verder. Of kook het zachtjes in wat water of fond op de kookplaat. Functie: Stomen 100 C 10 minuten.
- Schuif de groene paksoi bij het vlees en de rijst in de stoomoven en stoom verder. Of doe het bij het vlees in de pan. Voeg eventueel nog wat water of fond toe. Functie: Stomen 100 C 4 minuten.
- Pureer de rijst met de varkenshaas, de paksoi, het sinaasappelsap en de olie of de margarine in de blender of keukenmachine.
- Was de dragonblaadjes, snijd ze fijn en schep ze door de puree.