Weense koffie

Weense koffie

Smulweb imageSmulweb

Als je zin hebt in een warme drank die net iets anders is dan normaal, kijk dan niet verder dan deze Weense koffie. Een shot espresso gemengd met melk en een zoete eierdooiercrème vormt een heerlijk romige basis. Een snufje kaneel of chocoladeschaafsel is de perfecte finishing touch.

10 min bereiden

dessert

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Jumbo espresso oploskoffie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Weense koffie op tafel.

  1. Klop de slagroom licht op.
  2. Klop vervolgens de eierdooier met de suiker op.
  3. Bereid de espresso, meng deze met melk en breng het aan de kook.
  4. Doe de koffie in een glas, voeg het eierdooiermengsel al roerend toe.
  5. Maak het af met de slagroom.
  6. Garneer eventueel met chocoladeschaafsel of kaneel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Koffie