Chioggia bietjes - carpaccio met gerookte kip

Chioggia bietjes - carpaccio met gerookte kip

Smulweb imageSmulweb

Proef de heerlijke combinatie van chioggia bietjes, gerookte kip en walnoten in deze heerlijke carpaccio met frisse appelazijndressing. Je zet dit lekkere voorgerecht binnen no-time op tafel.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chioggia bietjes - carpaccio met gerookte kip op tafel.

  1. Kook de Chioggia en gele bieten apart in water met een scheutje azijn gedurende 45 minuten met deksel op de pan. Laat de bieten schrikken in koud water. Schil de bieten en laat ze afkoelen.
  2. Roer appelazijn met een snufje suiker goed door elkaar en giet truffelolie erbij.
  3. Snij de Chioggia bieten in dunne schijven met behulp van bijvoorbeeld een Mandoline en verdeel dakpansgewijs over 4 borden.
  4. Snij de gele bieten in blokjes van een halve centimeter en hak de walnoten fijn. Was en droog de veldsla en maak deze licht aan met de dressing. Leg een hoopje op de plakjes Chioggia.
  5. Snij dunne plakjes van de kipfilet en steek deze in de veldsla. Bestrijk de Chioggia carpaccio met de dressing.
  6. Garneer het gerecht af met blokjes gele bietjes en walnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte