Atlantisch vispannetje uit de oven

Atlantisch vispannetje uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Atlantisch vispannetje uit de oven met zalm, schol en garnalen gemarineerd in citroensap. De toevoeging van lente-ui, maizena en cream maakt de smaak van dit gerecht compleet. Het geheel is op smaak gebracht met peper en zout. Perfect voor elke dag, maar zeker ook voor speciale gelegenheden.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Atlantisch vispannetje uit de oven op tafel.

  1. Spoel de visfilets af en dep ze droog met keukenpapier. Marineer ze met citroensap.
  2. Schraap de wortels en snijd ze julienne. Blancheer ze in kokend zout water gedurende 4 minuten. Snipper de lente-uitjes en pers de knoflook.
  3. Neem een ovenschaaltje en vet het een beetje in. Leg de uitgelekte wortelreepjes erin en voeg de knoflook toe. Verdeel de zalm- en de scholfilets in flinke brokken over het wortelbedje. Breng alles op smaak met peper en zout. Leg blokjes boter op de vis en voeg de witte wijn toe.
  4. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Zet het schaaltje in de oven en gaar gedurende 9 minuten.
  5. Breng de brokken scholfilet en de garnalen op smaak met peper en zout. Meng room met maizena en voeg een vleugje peper en zout toe. Giet over de zalm en de groente.
  6. Voeg de lente-ui toe en leg de scholbrokken en de garnalen erop. Strooi er tenslotte wat dragon overheen.
  7. Zet de schaal terug in de oven en gaar gedurende nog een klein kwartier. Dan is alles mals en smaakt geweldig.
eet smakelijk