Avocado tomatentartaar

Avocado tomatentartaar

Smulweb imageSmulweb

Zin in een lekker fris voorgerecht? Probeer dan eens deze avocado tomatentartaar. Bereid met onder andere tomaten, sjalot en knoflook. Geserveerd met limoensap voor extra smaak. Het perfecte gerecht om te serveren tijdens een gezellig etentje met vrienden of familie.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Avocado tomatentartaar op tafel.

  1. Ontvel de tomaten (kruislings insnijden en overgieten met kokend water. Spoel koud af en verwijder het vel). Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel klein.
  2. Schil de sjalot en knoflook en hak heel fijn.
  3. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in kleine stukjes. Bedruppel direct met het limoensap.
  4. Meng de avocado met de tomaat, sjalot, knoflook en olijfolie en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Zet in de koelkast en laat 30 minuten marineren.
  5. Plaats de serveerring op een bord en vul deze met 1/4 van de avocadotartaar. Verwijder voorzichtig de ring en herhaal dit met de overige porties.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Avocado