Pittige garnalen in kokosmelk met rijst

Pittige garnalen in kokosmelk met rijst

Smulweb imageSmulweb

Pittige garnalen in kokosmelk met rijst en een vleugje citroen. Lekker gemakkelijk en snel op tafel. Geniet van de smaken van chili peper, kerrie, kurkuma en kokosmelk.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige garnalen in kokosmelk met rijst op tafel.

  1. Kook de rijst gaar in zout water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Ontdooi de garnalen, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Pers de knoflook, hak de ui fijn en was de chilipepertjes. Halveer ze in de lengte, verwijder de zaadjes en hak ze fijn.
  3. Verhit pindaolie (of wokolie) in een hete wok. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de chili peper, kurkuma en kerrie toe en wok alles gedurende 1 minuut.
  4. Voeg de garnalen toe en wok 3 minuten mee tot ze rood worden. Giet de kokosmelk erbij, proef en breng op smaak met zout. Laat, al roerend, 4 minuten pruttelen tot de saus wat is ingekookt.
  5. Serveer de rijst netjes op borden en geef er de garnalen met saus bij. Serveer ook schijfjes of partjes citroen voor het frisse. Dit is smullen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Rijst