Luxe romige taart met gerookte zalm en prei

Luxe romige taart met gerookte zalm en prei

Smulweb imageSmulweb

Luxe romige taart met gerookte zalm en prei. Deze zalige quiche heeft een bodem van zelfgemaakt deeg en een rijke vulling met gerookte zalm, prei en crème fraiche. Heerlijk op elk moment van de dag, warm of koud, bij de lunch, brunch of als compleet diner.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Luxe romige taart met gerookte zalm en prei op tafel.

  1. Kneed van de boter, bloem, het ei, melk en zout een mooi glad deeg. Laat het deeg in aluminiumfolie een half uur rusten in de koelkast.
  2. Prei wassen en in ringen snijden. Doe boter in een pan en roerbak de prei ongeveer 6 minuten. Laat afkoelen. Gerookte zalmsnippers in kleine reepjes snijden.
  3. Maak een mengsel van de 4 eieren met crème fraiche. Voeg prei en gerookte zalm toe en breng op smaak met witte peper, zout, nootmuskaat en een beetje citroensap.
  4. Neem een springvorm, vet hem in, spreid het deeg uit en zorg voor een opstaand randje. Voeg het mengsel gelijkmatig toe.
  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak de quiche 30-35 minuten tot hij gaar en mooi bruin is.
  6. Smullen!
eet smakelijk