- 135 g Sojamelk ongezoet
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Glutenvrije empanadas met spinazie en feta op tafel.
- Kneed de ingrediënten voor het deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten onder vershoudfolie en een droge doek op een warme plaats.
- Verdeel het deeg in 11 gelijke balletjes. Laat de balletjes op dezelfde manier rusten.
- Mix intussen alle ingrediënten voor de vulling door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de balletjes een voor een uit tot een ronde lap die net over de empada maker valt (ca. 4 mm dik). Als het deeg te droog is geworden, smeer er dan wat ei op en kneed het goed door.
- Leg ca. 1,5-2 eetlepels vulling op het deeg. Smeer de randen in met ei en pers beide kanten samen.
- Snijd met een scherp mes het overtollige deeg los en gebruik dit om de twaalfde empada te maken.
- Bestrijk de bovenkant van de empadas met ei en bak ze in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot ze mooi bruin zijn.
- Wil je ze invriezen, bak ze dan 10 minuten. Na het ontdooien, kun je ze afbakken en opwarmen op een lage temperatuur in de oven.