Glutenvrije empanadas met spinazie en feta

Glutenvrije empanadas met spinazie en feta

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze overheerlijke glutenvrije empanadas met spinazie en feta. Het deeg rust 30 minuten onder vershoudfolie en een droge doek op een warme plaats. De vulling mix je intussen en verdeel het over de ronde lappen deeg. Smeer de randen in met ei en pers beide kanten samen. Bak ze in ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Ook ideaal om in te vriezen!

45 min bereiden

borrel

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 135 g Sojamelk ongezoet

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Glutenvrije empanadas met spinazie en feta op tafel.

  1. Kneed de ingrediënten voor het deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten onder vershoudfolie en een droge doek op een warme plaats.
  2. Verdeel het deeg in 11 gelijke balletjes. Laat de balletjes op dezelfde manier rusten.
  3. Mix intussen alle ingrediënten voor de vulling door elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Rol de balletjes een voor een uit tot een ronde lap die net over de empada maker valt (ca. 4 mm dik). Als het deeg te droog is geworden, smeer er dan wat ei op en kneed het goed door.
  6. Leg ca. 1,5-2 eetlepels vulling op het deeg. Smeer de randen in met ei en pers beide kanten samen.
  7. Snijd met een scherp mes het overtollige deeg los en gebruik dit om de twaalfde empada te maken.
  8. Bestrijk de bovenkant van de empadas met ei en bak ze in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot ze mooi bruin zijn.
  9. Wil je ze invriezen, bak ze dan 10 minuten. Na het ontdooien, kun je ze afbakken en opwarmen op een lage temperatuur in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Spinazie