Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Grieks kip pannetje met tomatenrijst (slank) op tafel.
- Snijd de ui en paprika in blokjes en pers de knoflook.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de droge rijst en paprikablokjes toe en roerbak kort mee.
- Blus af met gezeefde tomaten en groentebouillon en laat het geheel 25 minuten pruttelen. Indien de rijst nog te dun is, laat het dan iets langer pruttelen.
- Snijd de kipfilets in reepjes, de andere ui in grote blokjes en de courgette in halve plakjes. Breng dit op smaak met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder, en voeg de tweede teen knoflook toe. Roerbak in hete olie.
- Meng de tomatenrijst met de kip, ui, en courgette. Breng alles al roerend op smaak met suiker en eventueel extra zout, peper, chili- en paprikapoeder.
- Serveer heet.