Gevulde tomaten

Gevulde tomaten

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde tomaten zijn een echte traktatie. Met een heerlijke vulling van ansjovis, kappertjes, olijven, sjalotjes en knoflook. Afgemaakt met een laag geraspte kaas en een halve ansjovis. Perfect als voorgerecht of als bijgerecht bij de BBQ.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Gevulde tomaten op tafel.

  1. Snijd de bovenste deel van de tomaat af en haal het binnenste gedeelte eruit.
  2. Doe wat zout in de holte en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier voor zo'n 20 minuten (dit is om minder vocht tijdens het bakken te hebben).
  3. Fruit sjalot en knoflook tot ze zacht zijn en laat ze afkoelen.
  4. Doe paneermeel in een mengkom en meng er olijfolie door tot het klam aanvoelt.
  5. Meng nu de ansjovis, de sjalot-knoflook mengsel, kappertjes, pijnboompitten en de olijven door het paneermeel.
  6. Besmeer een cupcake plaatje met boter en leg de tomaten erin.
  7. Peper de binnenkant van de tomatenholten (pittig op smaak) en verdeel de vulling erover tot bovenaan vol.
  8. Verdeel over elke gevulde tomaat geraspte kaas en een halve ansjovis.
  9. Bak bij 180°C voor 30 minuten, of tot de tomaten goed gaar en mooi van kleur zijn en de kaas is gesmolten.
  10. Serveer in het cupcakeplaatje, het staat leuk als presentatie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente