Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Gevulde tomaten op tafel.
- Snijd de bovenste deel van de tomaat af en haal het binnenste gedeelte eruit.
- Doe wat zout in de holte en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier voor zo'n 20 minuten (dit is om minder vocht tijdens het bakken te hebben).
- Fruit sjalot en knoflook tot ze zacht zijn en laat ze afkoelen.
- Doe paneermeel in een mengkom en meng er olijfolie door tot het klam aanvoelt.
- Meng nu de ansjovis, de sjalot-knoflook mengsel, kappertjes, pijnboompitten en de olijven door het paneermeel.
- Besmeer een cupcake plaatje met boter en leg de tomaten erin.
- Peper de binnenkant van de tomatenholten (pittig op smaak) en verdeel de vulling erover tot bovenaan vol.
- Verdeel over elke gevulde tomaat geraspte kaas en een halve ansjovis.
- Bak bij 180°C voor 30 minuten, of tot de tomaten goed gaar en mooi van kleur zijn en de kaas is gesmolten.
- Serveer in het cupcakeplaatje, het staat leuk als presentatie.