Pompoensoep met appel geitenkaas en spekjes

Pompoensoep met appel geitenkaas en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Herfst in een kom: Deze pompoensoep met appel, geitenkaas en spekjes is rijk van smaak. De kruidencombinatie van salie en komijn doet ons steeds weer watertanden. Snel klaar en simpel te bereiden. Lekker met broodjes en gezouten boter!

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 4.5 g Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pompoensoep met appel geitenkaas en spekjes op tafel.

  1. Verhit olijfolie in een pan. Bak de pompoen.
  2. Voeg de knoflook, appel en ui toe.
  3. Voeg het komijnzaad en de salie toe zodra het mooi is gebakken.
  4. Voeg de helft van de bouillon toe. Laat het een half uurtje zachtjes koken op een klein pitje.
  5. Voeg de helft van de kaas toe.
  6. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa.
  7. Voeg de rest van de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep de soep in borden en garneer met de rest van de kaas, de spekjes en de pompoenpitten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Fruit Kaas Vlees Appel