Pittige knoflooksoep

Pittige knoflooksoep

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige knoflooksoep zal je smaakpapillen wakker maken. Stukjes ham, rode peper en paprikapoeder in een bouillon vormen de basis. De finishing touch is het in de oven gegaarde ei. Serveer in schaaltjes voor een elegante touch.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige knoflooksoep op tafel.

  1. Peper ontdoen van zaadjes en in kleine stukjes snijden. Knoflook van velletjes ontdoen en in dunne reepjes snijden.
  2. Bak ham zachtjes in een koekenpan. Haal ham uit de pan. Verwarm olijfolie in dezelfde pan en bak knoflook en rode peper zachtjes (niet laten bruinen). Voeg ham en paprikapoeder toe en roer door elkaar.
  3. Voeg bouillon toe en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
  4. Verdeel de soep over de schaaltjes. Breek de eitjes en laat ze voorzichtig in de schaaltjes glijden.
  5. Bak het geheel in de oven gedurende 5 minuten, totdat de eitjes gestold zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep