Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Arabisch gehakt met dadels

Arabisch gehakt met dadels

smulweb badge smulweb

Heerlijk arabische gehaktballetjes met dadels, op smaak gebracht met kaneel en kruidnagelpoeder en geserveerd met kikkererwten, bouillon en citroensap. Bestrooi met pistachenoten en peterselie voor extra smaak.

25 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 400 g Kalfsgehakt
  • 1 snufje Nootmuskaat
  • 1.5 g Kruidnagel
  • 1 tl Kaneel gemalen
  • 1 el Olijfolie
  • 150 g Dadel
  • 0.25 Bouillon blokje
  • 200 g Jumbo Kikkererwten
  • 1.5 el Citroensap
  • 0.5 el suiker
  • 50 g Pistachenoten gezouten
  • 1 el Peterselie vers
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Arabisch gehakt met dadels op tafel.

  1. Kruid het gehakt met zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kaneel. Vorm er stuitergrote balletjes van.
  2. Bak de gehaktballetjes in wat olijfolie bruin.
  3. Ontpit de dadels en snijd ze in repen. Voeg de dadels samen met de bouillon, kikkererwten, citroensap en suiker toe aan de pan.
  4. Stoof de gehaktballetjes 15 minuten zonder deksel op de pan.
  5. Strooi er de pistachenoten en veel verse peterselie over.