Vis lasagne

Vis lasagne

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Italiaanse vis lasagne zit vol met smaakvolle ingrediënten, van een heerlijke tomatensaus tot een rijke en fluweelachtige Bechamelsaus, en verschillende met kruiden bestrooide vis & krab sticks. De mix van smaken, geuren en texturen is perfect - ideaal om van te genieten met familie of vrienden!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 60 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Vis lasagne op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en smeer de lasagnevorm rijkelijk in met boter.
  2. Maak de Bechamelsaus door de boter te smelten in een ketel en vervolgens bloem toe te voegen. Meng dit tot er een dikke pasta ontstaat en laat deze zo'n 30 seconden pruttelen. Voeg beetje bij beetje melk toe en laat langzaam aan de kook komen terwijl je goed blijft roeren. Hierdoor ontstaat een gladde saus.
  3. Leg pesto op de Bechamelsaus en laat afkoelen. Meng dit voor gebruik met elkaar.
  4. Verhit olie in een wok en bak hierin de knoflook, gember en pepertje. Voeg harissa's, uien, Italiaanse kruiden, bleekselderij met blaadjes, lente-uitjes en winterpeen toe en laat alles garen.
  5. Voeg gedroogde tomaatjes, melk en de helft van de geraspte kaas toe en laat even aan de kook komen. Meng vervolgens de verschillende met kruiden bestrooide vis & krab sticks met de zelfgemaakte tomatensaus + tomatenpuree erbij. Roer alles goed door en laat even iets inkoken en bindt dan door er wat bloem over te strooien en rustig onder te mengen tot gewenste dikte.
  6. Bedek de bodem van de ingevette lasagnevorm met een dun laagje vissaus, zodat de lasagnebladeren er niet aan vast plakken. Leg hierop een laagje lasagnebladeren, vissaus, Bechamelsaus met de juslepel en dan weer lasagnebladeren. Herhaal dit proces totdat er 4 blaadjes per laag liggen en eindig met een Bechamelsaus laag met geraspte kaas eroverheen.
  7. Zet de lasagnevorm in het midden van de oven en bak het geheel gedurende 30 minuten op 180°C.
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta