Malse beenham met kruidige mosterdkorst

Malse beenham met kruidige mosterdkorst

Smulweb imageSmulweb

Deze ham heeft zo'n kruidige korst dat je het bord zou willen aflikken. Met honing, pittige mosterd, geperste knoflook, en tabasco maak je een mooie pasta. Smeer de beenham in en bak hem 80-90 minuten. De resterende pasta smeer je op het einde over de korst, hierdoor krijg je het knapperige korstje wat het gerecht nodig heeft.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Malse beenham met kruidige mosterdkorst op tafel.

  1. Maak van olijfolie, geperste knoflook, tabasco, honing, pittige mosterd, peper en zout, gehakte peterselie en gedroogde kruiden een mooie pasta.
  2. Smeer de beenham in met een deel van de pasta en bewaar de rest.
  3. Leg de beenham in een pan met deksel of ovenschaal met 7 el water. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  4. Zet de pan met deksel of de ovenschaal in de heteluchtoven op 180 graden. Bak de beenham 80-90 minuten.
  5. Haal 15 minuten voor het einde van de baktijd de deksel of folie weg en smeer in met het restant van de pasta.
  6. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak de korst krokant. Geef hem desnoods de laatste minuten een tikje met de grill.
  7. Laat het hammetje 10 minuten rusten alvorens het aan te snijden, want zo blijft hij botermals.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees