Pandan of spons cake

Pandan of spons cake

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf of je gasten met deze heerlijke pandan of spons cake. Heerlijk luchtig door de kokosmelk en water, goudbruin gebakken in de tulband en daarna perfect afgemaakt met een smeuïge textuur. Serveer deze cake als desert of bij de thee/koffie.

45 min bereiden

dessert

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Pandan Essence
  • 3 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pandan of spons cake op tafel.

  1. Weeg alle ingrediënten af en zet de benodigdheden klaar.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C en vet de tulband in met boter.
  3. Doe de eieren in de mengkom en klop deze schuimig gedurende minstens 3 minuten. Voeg vervolgens de suiker, essence, zout en bakpoeder toe. Klop alles goed onder elkaar, zodat alles een geheel wordt.
  4. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, en klop tot er een luchtige massa ontstaat. Voeg nu de kokosmelk en water toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Vul de tulband met het deeg en zet deze in de voorverwarmde oven op de richel, net onder het midden. Bak de tulband gaar en goudbruin in circa 1 uur.
  6. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier, laat de tulband ongeveer 15 minuten afkoelen voordat je de vorm verwijdert.
  7. Laat de tulband vervolgens volledig afkoelen op een rooster voordat je hem serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake