Kippenragout uit eigen keuken

Kippenragout uit eigen keuken

Smulweb imageSmulweb

Kippenragout, zelfgemaakt is altijd lekkerder! Door de kipfilet te koken in de bouillon, tijm en rozemarijn krijg je een heerlijke smaak. Combineer met de ui, champignons, roux en voeg eventueel een scheutje room toe.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kippenragout uit eigen keuken op tafel.

  1. Kook de kipfilet in 1 liter kippenbouillon, tijm en rozemarijn gedurende 20 minuten.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze (niet te klein). Borstel de champignons indien nodig schoon en snijd ze in vieren.
  3. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak ze even zodat ze gaar zijn.
  4. Smelt 65 gram boter in een pan met een dikke bodem. Voeg de bloem in één keer toe en roer goed zodat je een geheel krijgt. Laat het geheel 3 minuten garen.
  5. Haal de kipfilet uit de bouillon en zeef de bouillon, houd 500 ml apart.
  6. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de roux zodat je een gladde massa krijgt.
  7. Snijd of scheur de kipfilet in stukjes en voeg deze samen met het champignon/ui mengsel toe. Roer goed door.
  8. Zorg dat de ragout niet te dun is. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
  9. Breng op smaak met zout en peper uit de molen en een scheutje room.
  10. Pas de hoeveelheden aan naar eigen smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte