Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kippenragout uit eigen keuken op tafel.
- Kook de kipfilet in 1 liter kippenbouillon, tijm en rozemarijn gedurende 20 minuten.
- Maak de ui schoon en snipper deze (niet te klein). Borstel de champignons indien nodig schoon en snijd ze in vieren.
- Verhit 10 gram boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak ze even zodat ze gaar zijn.
- Smelt 65 gram boter in een pan met een dikke bodem. Voeg de bloem in één keer toe en roer goed zodat je een geheel krijgt. Laat het geheel 3 minuten garen.
- Haal de kipfilet uit de bouillon en zeef de bouillon, houd 500 ml apart.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de roux zodat je een gladde massa krijgt.
- Snijd of scheur de kipfilet in stukjes en voeg deze samen met het champignon/ui mengsel toe. Roer goed door.
- Zorg dat de ragout niet te dun is. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
- Breng op smaak met zout en peper uit de molen en een scheutje room.
- Pas de hoeveelheden aan naar eigen smaak.