- 3 kaki/sharonfruit
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kakifruit cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de bloem met de havermout, bakpoeder, kaneel en zout in een kleine kom.
- Meng in een grotere kom de eieren met de zachte boter en de suiker luchtig, ongeveer 5 minuten.
- Mix de gepureerde kaki fruit erdoor en voeg vervolgens het vanille extract en de yoghurt toe. Spatel het bloemmengsel erdoor, vouw het voorzichtig door elkaar, zodat de luchtigheid behouden blijft.
- Zodra de bloem is opgenomen, spatel je de noten en rozijnen erdoor.
- Doe het beslag in een beboterde cakevorm en bak 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Haal de cake uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.