Gebakken kalfsoester met roergebakken spinazie

Gebakken kalfsoester met roergebakken spinazie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gebakken kalfsoester met roergebakken spinazie. De kalfsoesters zijn gebakken in olijfolie tot ze goudbruin zijn. De spinazie is kort gewokt met knoflook, vervolgens bestrooid met zeezout en geserveerd bij de kalfsoester. Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kalfsoesters

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebakken kalfsoester met roergebakken spinazie op tafel.

  1. Smeer de oesters in met olijfolie en laat ze circa 15 minuten buiten de koeling op temperatuur komen.
  2. Bak de kalfsoesters in een matig hete pan ongeveer 3 minuten aan iedere kant.
  3. Laat het vlees even rusten op een warm bord en dek het af met plasticfolie.
  4. Bestrooi net voor het serveren met zout en peper.
  5. Verdeel de spinazie in 3 porties.
  6. Verwarm een wokpan en bak de spinazie en de knoflook kort in de hete olijfolie, ongeveer 20 seconden.
  7. Doe dit daarna meteen op een zeefje en herhaal dit tot alle spinazie is gewokt.
  8. Bestrooi met zeezout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Spinazie