Kalfspoulet uit de oven met olijven en rozemarijn

Kalfspoulet uit de oven met olijven en rozemarijn

Smulweb imageSmulweb

Kruidige kalfspoulet met olijven en rozemarijn wordt gestoofd in witte wijn en kalfsfond, geserveerd met knoflook ciabatta broodjes. Ideaal voor een uitgebreid diner.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Kalfspoulet

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kalfspoulet uit de oven met olijven en rozemarijn op tafel.

  1. Bak het kalfspoulet in olijfolie lichtbruin op matig vuur. Voeg de ui toe en fruit het even mee. Voeg vervolgens olijven, gedroogde pomodori en trostomaten toe. Blus af met witte wijn en kalfsfond. Voeg een takje rozemarijn toe en laat dit alles ca. 90 minuten, op laag vuur, stoven.
  2. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de ciabatta in plakken en meng de olie en knoflook. Smeer de broodjes in met de knoflookolie en plaats ze op een rekje. Rooster de broodjes circa 10 minuten in de oven op 180C.
  4. Haal het uit de oven en bestrooi het met gehakte salie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden