Rijstballetjes met gerookte makreel

Rijstballetjes met gerookte makreel

Smulweb imageSmulweb

Deze Rijstballetjes met gerookte makreel vormen een perfect hapje om te serveren. Maak van wasabi en mayonaise een pittig sausje erbij, perfectie!

15 min bereiden

amuse

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Wasabipoeder

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rijstballetjes met gerookte makreel op tafel.

  1. Kook de Sushi rijst volgens de aanwijzing en laat deze afkoelen.
  2. Maak de Makreel schoon.
  3. Knip van de plastic folie zoveel vierkantjes als dat je balletjes wilt maken. Bij deze hoeveelheid 20.
  4. Was de sla. Maak balletjes van de rijst en leg dit op een stukje plastic folie. Leg daar een stukje makreel bovenop.
  5. Draai een rond balletje met de plasticfolie eromheen en zorg ervoor dat de folie goed om de rijst heen sluit.
  6. Leg de balletjes in de koelkast tot serveren.
  7. Maak van de wasabi met mayonaise een pittig sausje (kan ook alleen wasabi, maar dit vind ik iets te scherp).
eet smakelijk