- 1400 g Sukadelappen
- 840 g Koolraap
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde bonensoep op tafel.
- Kook sukadelappen gaar en boterzacht in zout, peper, kruidnagels, foelie en pimentkorrels. Zeef het kookvocht en laat het vlees afkoelen. Snijd het daarna in kleine blokjes.
- Bak spekjes uit in olie en haal ze uit de pan. Fruit daarna ui en rode peper tot ze zacht zijn en roerbak daarna alle groenten.
- Doe de uitgelekte bonen in een grote soeppan met het kookvocht van het vlees. Voeg vervolgens de aangefruite groenten, het potje bouillon en de stukjes worst toe.
- Kook het geheel gedurende 120 minuten totdat de bonen gaar zijn.
- Rasp wat nootmuskaat over de soep en voeg de citroenrasp en stukjes sukadelappen toe. Laat even doorkoken.
- Serveer de soep in diepe soepborden en garneer met fijngehakte peterselie.