Gevulde bonensoep

Gevulde bonensoep

Smulweb imageSmulweb

Een gevulde bonensoep bomvol smaak. Dit stevige gerecht bevat verschillende soorten groenten, spekjes, bonen en sukadelappen. Heerlijk bereid met kruidnagel, foelie, en pimentkorrels die samen zorgen voor een rijke vleessmaak. Een perfecte maaltijd om warm te blijven op koude dagen!

120 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1400 g Sukadelappen
  • 840 g Koolraap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde bonensoep op tafel.

  1. Kook sukadelappen gaar en boterzacht in zout, peper, kruidnagels, foelie en pimentkorrels. Zeef het kookvocht en laat het vlees afkoelen. Snijd het daarna in kleine blokjes.
  2. Bak spekjes uit in olie en haal ze uit de pan. Fruit daarna ui en rode peper tot ze zacht zijn en roerbak daarna alle groenten.
  3. Doe de uitgelekte bonen in een grote soeppan met het kookvocht van het vlees. Voeg vervolgens de aangefruite groenten, het potje bouillon en de stukjes worst toe.
  4. Kook het geheel gedurende 120 minuten totdat de bonen gaar zijn.
  5. Rasp wat nootmuskaat over de soep en voeg de citroenrasp en stukjes sukadelappen toe. Laat even doorkoken.
  6. Serveer de soep in diepe soepborden en garneer met fijngehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep