Appelkruimelvlaai

Appelkruimelvlaai

Smulweb imageSmulweb

Een klassieke appelkruimelvlaai! Met een zachte banketbakkersroom en smaakvol fruit, gegarneerd met heerlijke havermout en boterkruimels. Een makkelijk en snel te bereiden recept dat het perfecte dessert is voor elke gelegenheid!

60 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Appelkruimelvlaai op tafel.

  1. Los de gist en suiker op in de lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Schenk de melk in het kuiltje en kneed de boter en de eidooier erdoor. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  3. Schil de appels en verwijder de schil en pit van de pruimen. Snijd de pruimen en appels in blokjes. Breng samen met de suiker aan de kook. Laat 4 minuten koken, maar zorg dat het geen puree wordt. Laat de compote afkoelen en uitlekken.
  4. Verwarm de oven op 170C (160C hetelucht). Meng boter, suiker, bloem en havermout met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette vlaaivorm ermee. Prik de bodem in met een vork.
  5. Vul de vlaaibodem met banketbakkersroom en schep de compote op de banketbakkersroom. Verdeel de kruimels over de taartvorm.
  6. Bak de vlaai in de oven in circa 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  7. Bestrooi als laatste nog met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken