Falafelburgers

Falafelburgers

Smulweb imageSmulweb

De klassieke falafel burger is een smaakvolle vegetarische optie gemaakt van fijn vermalen kikkererwten, ui en knoflook, gekruid met bloem, bakpoeder, komijn, koriander en peterselie. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin en serveer op een broodje, met sla, tomaat en tzatziki.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Falafelburgers op tafel.

  1. Snipper de ui en knoflook in de keukenmachine. Doe de kikkererwten erbij en maal ze fijn. Schraap zo nodig de zijkanten van de keukenmachine een paar keer schoon. Voeg de bloem, bakpoeder, komijn, koriander, peterselie en peper en zout toe en mix opnieuw tot er een stevige puree ontstaat. Als het mengsel te nat is, voeg dan nog wat bloem toe. Is het te droog, voeg dan een klein beetje neutrale olie toe.
  2. Vorm drie burgers van het kikkererwten mengsel (eerst een bol vormen en deze voorzichtig platdrukken) en bak deze aan beide zijden goudbruin in de olie. Bak de falafelburgers het beste in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen