Spruitjes met romige krokante kaaskorst uit de oven

Spruitjes met romige krokante kaaskorst uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Spruiten met een romige krokante kaaskorst? Dat klinkt goed! Maak een mengsel van geraspte kaas, slagroom en paneermeel, verdeel het mengsel over de beetgare spruiten. Bak het geheel af in een botervette ovenschaal en smullen maar. Perfect als bijgerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spruitjes met romige krokante kaaskorst uit de oven op tafel.

  1. Was de spruiten en verwijder de buitenste lelijke blaadjes. Neem een pan, voeg flink wat zeezout toe en vul met groentebouillon. Kook de spruiten hierin in 10 minuten beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 230 graden en vet een ovenschaal goed in met boter.
  3. Doe geraspte kaas, slagroom en paneermeel in een schaaltje en meng goed. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Gebruik geen zout, omdat kaas al zoutkristallen bevat.
  4. Laat de spruiten uitlekken en doe ze in de ovenschaal. Verspreid de romige kaasmassa eroverheen en leg er stukjes boter op.
  5. Bak de spruiten in de oven gedurende ongeveer 12 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel