Mango chutney

Mango chutney

Smulweb imageSmulweb

Mango chutney zoals het hoort. Zacht fruit, friszoete azijn, pittige gember, kruidige kaneel en nagels. Alles de pan in en koken maar. Overheerlijk bij curry.

45 min bereiden

tussendoortje

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mango chutney op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten in een grote kookpan en meng goed.
  2. Breng aan de kook en zodra de suiker gesmolten is, zet je het vuur laag en doe je de deksel op de pan. Het vocht lijkt weinig, maar voeg geen azijn meer toe, want het fruit laat veel vocht los.
  3. Kook voor 30-60 minuten tot alles gaar is, maar nog niet helemaal tot pap gekookt. Als er teveel vocht over is, kook je de chutney even op hoog vuur tot er bijna geen vocht meer over is.
  4. Verdeel de mango chutney over gesteriliseerde potjes en schroef de deksels goed aan.
  5. Zet de potjes op de kop en laat ze staan tot ze zijn afgekoeld.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sauzen Mango