Indische hot en spicy kip uit de wok

Indische hot en spicy kip uit de wok

Smulweb imageSmulweb

Indische hot en spicy kip uit de wok, met knoflook, gember, sojasaus, kippenbouillon, limoen, sambal en suiker. De kip heerlijk laten pruttelen. Fijngesneden lente ui en een snufje zout maken deze aparte smaakbeleving compleet.

15 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indische hot en spicy kip uit de wok op tafel.

  1. Doe olie in de wok en laat goed heet worden. Pers knoflook en rasp gember en roerbak kort.
  2. Voeg blokjes of reepjes kipfilet toe en roerbak enkele minuten goed mee. Voeg sojasaus, kippenbouillon, sap van halve limoen, geraspte schil en suiker toe.
  3. Begin met 2 tl sambal en proef, voeg naar smaak meer toe. Laat nog 10 minuten pruttelen totdat de kip goed gaar is.
  4. Voeg fijn gesneden lente ui toe en zorg dat dit krokant blijft.
  5. Haal de smaken omhoog met een klein snufje zout, voeg indien nodig wat extra sojasaus toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte