Sushi taart

Sushi taart

Smulweb imageSmulweb

Deze sushi taart gevuld met rijst, verse zalm, komkommer en avocado is perfect voor elke sushi-liefhebber. Een eyecatcher op tafel, ook nog eens makkelijk te maken en gegarandeerd een groot succes. Maak af met radijssla en taugé.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Avocado olie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sushi taart op tafel.

  1. Laat rijstgedurende 1 uur in koud water staan.
  2. Verwarm ondertussen rijstazijn, suiker en zout tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  3. Laat de rijst gedurende 30 minuten in een zeef rusten zodat het kan wellen. Giet de rijst in een pan met 360 ml water. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten koken. Verwijder het deksel, zet het vuur lager en laat nog 5 minuten koken op een laag vuur. Haal van het vuur en laat het 10 minuten rusten met het deksel erop. Voeg azijn toe en meng voorzichtig. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
  4. Was de zalm onder stromend water en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Snijd in kleine blokjes en meng met sesamzaadjes en avocado-olie. Bewaren in de koelkast tot gebruik.
  5. Schil de komkommer en snijd deze niet te dun met behulp van een mandoline of een mes. Schil de avocado en snijd in plakjes. Snijd de nori vel in het formaat van de springvorm en plaats deze op de bodem. Spreid de helft van de rijst over de nori vel en druk stevig aan. Bedek met plakjes komkommer en avocado en eindig met zalm. Herhaal nogmaals het hele proces en bewaar in de koelkast totdat het klaar is om te serveren.
  6. Garneer met radijssla en taugé.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Bakken Taart