Romige broccolisoep met spekreepjes

Romige broccolisoep met spekreepjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk romige broccolisoep met spekreepjes. Fruit de knoflook, ui, bleekselderij en broccoli. Voeg warme kippenbouillon toe. Pureer alles met staafmixer en voeg de kruidenroomkaas en (koffie)room toe. Garneer de soep met krokant gebakken spekreepjes. Bon appétit!

25 min bereiden

soep

5 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige broccolisoep met spekreepjes op tafel.

  1. Verhit olijfolie in een pan.
  2. Fruit hierin de fijngesneden knoflook, ui, bleekselderij en broccoli.
  3. Voeg ongeveer de helft van de warme kippenbouillon toe.
  4. Bak intussen in een andere pan de spekreepjes en hou die apart.
  5. Laat het geheel 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer het geheel met een staafmixer.
  7. Voeg hierna de kruidenroomkaas en de (koffie)room toe.
  8. Doe de rest van de bouillon erbij en maak op smaak met peper en zout.
  9. Dien op in borden en garneer met de krokant gebakken spekreepjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep