Kwarktaart met mandarijntjes

Kwarktaart met mandarijntjes

Smulweb imageSmulweb

Met deze kwarktaart met mandarijntjes zet je een feestelijk en frisse taart op tafel. Een bodem van bastognekoeken wordt gevolgd door een kwarkmengsel waarin de mandarijnen en sinaasappels zorgen voor het fruitige aspect.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 springvorm ø26cm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kwarktaart met mandarijntjes op tafel.

  1. Vet de springvorm in met boter of gebruik bakpapier.
  2. Verkruimel de bastognekoeken met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met het koekkruim. Bedek hiermee de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat de mandarijntjes uitlekken en houd wat stukjes apart voor de garnering. Verwarm het nat van de mandarijntjes met daarin de gelatineblaadjes. Laat de gelatineblaadjes oplossen en laat dit afkoelen.
  4. Klop de slagroom met vanillesuiker en de 2 eiwitten stijf. Voeg eventueel een zakje klopvast toe. Klop het eigeel apart. Klop de kwark met de basterdsuiker en schep het afgekoelde mandarijnennat bij de kwark. Voeg de geklopte eidooiers toe en schep alles door de stijfgeklopte slagroom.
  5. Voeg het sap van de sinaasappelen toe en roer er de stukjes mandarijn door. Giet het mengsel in de taartvorm en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Garneer de taart met slagroom en wat overgebleven mandarijntjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Kwarktaart