Rundvleestajine met pompoen en zoete aardappelen

Rundvleestajine met pompoen en zoete aardappelen

Smulweb imageSmulweb

De smaak van Marokko in deze rundvleestajine met pompoen, zoete aardappelen en het heerlijke aroma van kaneel en venkel/anijspoeder. Het vlees wordt aangebakken met een uitje, gestoofd met groentes en op smaak gebracht met kruiden. Smakelijk!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Rundvlees
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rundvleestajine met pompoen en zoete aardappelen op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een tajine of een kookpan en braad daarin (op laag vuur) het in stukken gesneden vlees aan samen met de gehakte ui.
  2. Voeg, als het vlees rondom bruin is, de stukken pompoen, zoete aardappel, aardappel, de gehakte knoflook, het kaneelstokje, het venkel- of anijspoeder en peper en zout naar smaak toe.
  3. Overgiet alles met het water. Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk, zet het deksel op de tajine of de kookpan en laat 40/50 minuten zachtjes stoven.
  4. Dien op in de tajine of schep alles op een mooie ronde schaal.
  5. Geef er lekker brood bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pompoen