Snelle zoete bami goreng met pittige kip

Snelle zoete bami goreng met pittige kip

Smulweb imageSmulweb

Deze snelle zoete bami goreng met pittige kip is overheerlijk en af te maken met extra groenten uit de koelkast voor meer vitaminen. Ideaal en snel gerecht voor een drukke en toch gezellige avond!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Snelle zoete bami goreng met pittige kip op tafel.

  1. Neem een pan met deksel en kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 liter gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen om kleven te voorkomen.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en de lente-ui in dunne ringen. Pers de knoflook en rasp de gember. Hak de chilipeper fijn (met zaad voor extra pit of zonder zaadjes voor minder pit). Snijd de wortel in dunne reepjes.
  3. Neem een wok en voeg 3-4 el olie toe. Verhit de olie goed. Voeg de kip toe en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur. Haal de kip uit de wok en zet apart.
  4. Doe 1 el olie in de hete wok en roerbak kort de gember, knoflook, wortelreepjes en lente-ui. Zet het vuur hoog en voeg de afgekoelde mie toe. Wok nog even krachtig mee zodat die belangrijke "goreng"-smaak ontstaat.
  5. Voeg de kip weer toe, roer alles door elkaar en breng op smaak met sojasaus en vers geperst citroensap.
  6. Op smaak gebracht? Dan is het tijd om te smullen!
  7. Een leuke tip: als je extra groenten hebt liggen in de koelkast zoals paprika, peulen of tauge, dan kan je die ook mee wokken voor wat extra groenten in je maaltijd. Lente-ui kan ook vervangen worden door prei, voeg dan wel een extra klein uitje toe. Zo krijg je een min of meer slanke uitgebreide tjap tjoy speciaal.
  8. :P
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami met kip Bami goreng