Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Snelle zoete bami goreng met pittige kip op tafel.
- Neem een pan met deksel en kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 liter gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen om kleven te voorkomen.
- Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en de lente-ui in dunne ringen. Pers de knoflook en rasp de gember. Hak de chilipeper fijn (met zaad voor extra pit of zonder zaadjes voor minder pit). Snijd de wortel in dunne reepjes.
- Neem een wok en voeg 3-4 el olie toe. Verhit de olie goed. Voeg de kip toe en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur. Haal de kip uit de wok en zet apart.
- Doe 1 el olie in de hete wok en roerbak kort de gember, knoflook, wortelreepjes en lente-ui. Zet het vuur hoog en voeg de afgekoelde mie toe. Wok nog even krachtig mee zodat die belangrijke "goreng"-smaak ontstaat.
- Voeg de kip weer toe, roer alles door elkaar en breng op smaak met sojasaus en vers geperst citroensap.
- Op smaak gebracht? Dan is het tijd om te smullen!
- Een leuke tip: als je extra groenten hebt liggen in de koelkast zoals paprika, peulen of tauge, dan kan je die ook mee wokken voor wat extra groenten in je maaltijd. Lente-ui kan ook vervangen worden door prei, voeg dan wel een extra klein uitje toe. Zo krijg je een min of meer slanke uitgebreide tjap tjoy speciaal.
- :P