Malse Mediterrane kabeljauw uit de oven

Malse Mediterrane kabeljauw uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Deze Malse Mediterrane kabeljauw smaakt als vakantie op een bord. Besprenkeld met citroensap en afgeblust met een mix van knoflook, ui, oregano en zoete tomatenblokjes. Lekker uit de oven en in gezelschap van couscous of rijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Malse Mediterrane kabeljauw uit de oven op tafel.

  1. Was de visfilet en dep droog met keukenpapier. Besprenkel met vers geperst citroensap en breng op smaak met peper en zout. Leg in een ingevette ovenschaal.
  2. Snipper knoflook en ui fijn. Leg de tomaten in warm water en ontvel deze, of gebruik een blik tomatenblokjes zonder siroop. Meng de tomatenblokjes met knoflook, ui, vers gesnipperde peterselie en oregano. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel suiker.
  3. Leg het tomatenmengsel over de visfilet in de ovenschaal.
  4. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bak de vis in 20-25 minuten mooi gaar.
eet smakelijk