Varkenspoot kroketten

Varkenspoot kroketten

Smulweb imageSmulweb

Varkenspoot kroketten, een heerlijke snack voor de fijnproevers. Gegaarde varkenspoot wordt gepaneerd en opgesteven tot een mooie rol van 2-3 cm doorsnede. Perfect om te serveren als snack bij de borrel.

120 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Varkenspoot

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Varkenspoot kroketten op tafel.

  1. Snijd de prei en ui in grote stukken.
  2. Was de poten en haal de kaas tussen de tenen uit. Halveer de poten.
  3. Doe ei in een kom (verwijder eerst de schaal) en doe het paneermeel in een platte schotel. Paneer de poten.
  4. Doe alle ingrediënten in de bouillon. Laat het geheel ten minste 8 uur zacht sudderen.
  5. Leg de gegaarde poten op een handdoek en dep droog.
  6. Neem keukenfolie (plastic of aluminiumfolie) en leg het vel erop, gevolgd door het vlees.
  7. Rol op tot een mooie rol van 2-3 cm doorsnede.
  8. Leg het rolletje weg in de koelkast om op te stijven.
  9. Paneer het rolletje nadat het is opgesteven.
  10. Frituur de gepaneerde krokketjes tot ze mooi goud bruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees