Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus op tafel.
- Kook speklappen gaar en giet af, maar bewaar het kookvocht.
- Laat het vlees afkoelen en snijd de speklappen in stukken van 4 cm lang.
- Verhit olie in een pan en bak de speklapjes bruin in olie en haal uit de pan.
- Roerbak de knoflook, gember, rode peper en lente-ui in de overgebleven olie tot de geuren vrijkomen.
- Meng de bruine suiker, rijstazijn, vissaus, sojasaus, hoisinsaus en het kookvocht samen en voeg het toe aan het groentemengsel.
- Bak het geheel tot de saus wat is ingedikt en wat stroperig wordt, dit duurt ongeveer 30-40 minuten (hoe meer suiker je gebruikt hoe meer het een karamelsmaak krijgt).
- Voeg het vlees weer toe aan de saus en roerbak tot alles goed vermengd is en het vlees goed warm is.