Tomaten creme soep

Tomaten creme soep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke tomaten crème soep met een twist. Met een mix van kruiden en specerijen wordt deze soep onweerstaanbaar lekker. Een perfect voorgerecht of als lunch met een broodje ernaast.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Basmati Rijst Langkorrelig

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Tomaten creme soep op tafel.

  1. Zet een soeppan op medium vuur en voeg de olijfolie toe.
  2. Voeg de ui en de selderij en een beetje zout toe en roer tot de ui glazig uitziet.
  3. Voeg nu de knoflook toe en fruit hem voor een minuutje mee, maar bak ze niet aan.
  4. Voeg nu de kippenbouillon toe (groentebouillon mag ook) en voeg daarna de tomaten toe.
  5. Zet het vuur nu een beetje hoger en voeg zwarte peper, een snufje cayennepeper en de paprikapoeder toe.
  6. Voeg de rijst toe als het licht begint te borrelen. Door de rijst zal de soep wat dikker worden.
  7. Laat de soep lekker koken voor zo'n 35 tot 45 minuten en zet het vuur daarna op laag.
  8. Breng de soep op smaak met wat zout en suiker, niet te veel suiker want anders wordt het te zoet.
  9. Neem de staafmixer en mix tot een gladde massa.
  10. Voeg nadat alles goed en glad gemixt is de slagroom toe en roer dit goed doorheen.
  11. Als de soep te dik is voeg dan nog een beetje bouillon toe, is het te dun dan een beetje meel.
  12. Blijf proeven en voeg, als het nodig is, nog wat cayenne, zout of suiker toe.
  13. Serveer de soep in een kom of bord.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep