Mexicaanse gehaktschotel

Mexicaanse gehaktschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze Mexicaanse gehaktschotel heeft een perfecte combinatie van kruidige gehakt, aubergine en groenten. Het gerecht is eenvoudig te bereiden met een robuust en pittig smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mexicaanse gehaktschotel op tafel.

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes.
  2. Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan voor ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg het gehakt toe en bak tot het helemaal rul is.
  4. Snijd alle groenten in stukjes, maar houd de aubergine en de tomaat apart.
  5. Voeg nu de aubergine toe aan het gehakt en bak dit ongeveer 4 minuten mee. De aubergine gaat er als eerste bij omdat deze langer nodig heeft dan de andere groenten om gaar te worden.
  6. Voeg nu de rest van de groenten (behalve de tomaat) toe en bak deze in 4 tot 6 minuten gaar.
  7. Voeg nu als laatste de tomaat en alle kruiden toe en maak op smaak met zout.
  8. Leg het gehakt op de borden en strooi er fijngesneden ringetjes bosui over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Vlees