Krakend krokante malse kippenpoten

Krakend krokante malse kippenpoten

Smulweb imageSmulweb

Krakend krokante kippenpoten met een kruidige en lichtzoete marinade. Heerlijk uit eigen keuken of van de BBQ. De ideale combinatie van smakelijk en krokant. Lekker voor groot en klein.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Krakend krokante malse kippenpoten op tafel.

  1. Neem kippenbouten, in een kilo zitten er meestal vijf, was ze en dep droog met keukenpapier.
  2. Maak marinade met plantaardige olie (ik neem hiervoor zonnebloemolie), kerriepoeder, chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, honing, peper, zout, rozemarijn en tomatenketchup of tomatenpuree. Meng alles goed door elkaar en smeer met een keukenkwastje goed over de kippenbouten. Laat even intrekken.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en doe gemarineerde bouten in een ovenschaal of leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 minuten en draai ze dan om. Smeer het restant van de marinade erover en bak nog eens 15 minuten. Hangt ervan af hoe dik je boutjes zijn.
  4. Als je er makkelijk met een vork inprikt en het sap komt eruit dan zijn ze gaar.
  5. In de zomer kun je ze ook prima bereiden op de barbecue buiten in de tuin. Lekker smullen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte