Indiaas naanbrood (10 stuks)

Indiaas naanbrood (10 stuks)

Smulweb imageSmulweb

Maak heerlijk Indiaas naanbrood zelf. Het deeg wordt bereid met yoghurt en vervolgens belegd met koriander en knoflookboter. Bak ze goudbruin in de oven en laat ze afkoelen. Serveer ze warm en smullen maar!

60 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Indiaas naanbrood (10 stuks) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 35 C.
  2. Smelt de boter.
  3. Meng in een kom de bloem met de gist en het zout en voeg al roerend de yoghurt, 75 ml gesmolten boter en het water toe.
  4. Meng alles tot een samenhangend deeg.
  5. Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak in circa 10 minuten soepel en elastisch.
  6. Laat het deeg circa 30 minuten in de oven rijzen tot het volume verdubbeld is.
  7. Haal het deeg uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 C.
  8. Hak de koriander fijn.
  9. Pel en pers de knoflook en roer ze met de koriander en de peper door de rest van de gesmolten boter.
  10. Kneed het deeg nog een keer door en verdeel het in 10 stukken.
  11. Druk ze uit tot druppelvormige platte broodjes, leg ze op 2 ingevette bakplaten en bestrijk ze royaal met de korianderboter.
  12. Schuif de bakplaten met 10 cm tussenruimte in de oven en bak de naanbroden in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  13. Laat ze op een rooster afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood