Turks brood (Lavaş)

Turks brood (Lavaş)

Smulweb imageSmulweb

Zelf Turks brood (Lavaş) maken is makkelijk. Meng bloem, water, melk, suiker en gist en laat het deeg 20-30 minuten rijzen. Maak dunne lagen en bestrijk met ei, grof zout en zaadjes. Bak af in de oven. Een fantastische geur én smaak, en dat allemaal zelfgemaakt!

45 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Turks brood (Lavaş) op tafel.

  1. Meng bloem met water, melk, suiker en gist. Zorg dat het deeg niet plakt en loskomt van de mengkom. Stuur bij als het te droog of nat is. Laat het deeg 20-30 minuten rijzen in de kom. Eventueel even zachtjes in de magnetron om het sneller te laten rijzen.
  2. Verdeel het deeg in porties van ongeveer een tennisbal. Rol elk deel uit tot een flinterdunne laag.
  3. Klap het deeg dubbel en rol er nog een keer overheen zodat de lagen aan elkaar plakken, maar niet tot één laag worden.
  4. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met grof zout, maanzaad en/of sesamzaad.
  5. Bak af in een voorverwarmde oven op 190°C tot het lichtbruin kleurt, gaat bobbelen en zich opvult met lucht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Turks brood