Lamskoteletjes uit de tajine

Lamskoteletjes uit de tajine

Smulweb imageSmulweb

Bereid heerlijke lamskoteletjes uit de tajine met dit recept! Een kruidige mix van ui, knoflook, gember en peper vormen de basis van dit gerecht. Voeg tomatenpuree en water toe en laat de koteletjes op laag vuur 45 minuten pruttelen. Serveer met couscous.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lamskoteletjes uit de tajine op tafel.

  1. Pel de ui en snijd in stukjes. Doe deze in de tajine.
  2. Pel de knoflook, snijd fijn en doe ook in de tajine. Schil de gember en snijd klein samen met het pepertje en doe dit ook in de tajine. Meng alles goed door elkaar.
  3. Bestrooi de lamskoteletjes met de kruidenmix en leg ze op het uienbedje. Voeg toefjes tomatenpuree toe en vul aan met water. Voeg net genoeg water toe zodat het vlees ongeveer 3/4 onder water staat.
  4. Zet de tajine op de KLEINSTE PIT op KLEINSTE VUUR. Controleer elke 20 minuten of er nog genoeg water in zit. Voeg zo nodig een beetje water toe en draai de koteletjes om. Laat alles ongeveer 45 minuten pruttelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stoofpotje