- 250 g Zeewolffilet
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Zeewolffilet met seranoham en wittewijn-mosterdsaus uit de oven op tafel.
- Smelt de boter in een pannetje. Bak hierin, onder voortdurend roeren, het sjalotje glazig.
- Voeg de wijn toe en laat deze inkoken tot je nog plm. 1 eetlepel vocht overhoudt.
- Voeg de room toe. Kook de room in tot deze dikker wordt.
- Roer de mosterd door de saus en maak op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kruid de vis met peper en zout. Wrijf de vis in met bloem. Rol een plakje serranoham om de vis.
- Giet de saus in de ovenschaal. Leg de vis (gerold in de ham) in de saus. Leg wat klontjes boter op de vis.
- Bak de vis in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten (dit is afhankelijk van de dikte van de filet). Controleer met een sateprikker of de vis gaar is.