Zeewolffilet met seranoham en wittewijn-mosterdsaus uit de oven

Zeewolffilet met seranoham en wittewijn-mosterdsaus uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke zeewolffilet met seranoham en wittewijn-mosterdsaus uit de oven. De vis is heerlijk gekruid en wordt geserveerd met een saus van sjalotjes, room, wijn, mosterd en kruiden. Loopt het water je al in de mond?

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Zeewolffilet

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zeewolffilet met seranoham en wittewijn-mosterdsaus uit de oven op tafel.

  1. Smelt de boter in een pannetje. Bak hierin, onder voortdurend roeren, het sjalotje glazig.
  2. Voeg de wijn toe en laat deze inkoken tot je nog plm. 1 eetlepel vocht overhoudt.
  3. Voeg de room toe. Kook de room in tot deze dikker wordt.
  4. Roer de mosterd door de saus en maak op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Kruid de vis met peper en zout. Wrijf de vis in met bloem. Rol een plakje serranoham om de vis.
  7. Giet de saus in de ovenschaal. Leg de vis (gerold in de ham) in de saus. Leg wat klontjes boter op de vis.
  8. Bak de vis in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten (dit is afhankelijk van de dikte van de filet). Controleer met een sateprikker of de vis gaar is.
eet smakelijk