Duitse currywursten met friet en met topsaus

Duitse currywursten met friet en met topsaus

Smulweb imageSmulweb

Waanzinnige Duitse currywursten met friet en topsaus! De worsten zijn gebakken in olie of boter en worden op smaak gebracht met een heerlijke tomatensaus. De aardappels zijn gefrituurd en gekruid met zeezout. Serveer dit gerecht aan het einde van de dag en je camping dag kan niet meer stuk.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Sinaasappelsap
  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Duitse currywursten met friet en met topsaus op tafel.

  1. Neem een pan en doe er olijfolie in. Zet de pan op het vuur en voeg tomatenpuree, cayennepeper en kerriepoeder toe. Roer alles goed door.
  2. Blus de saus af met vers sinaasappelsap en bouillon en laat het inkoken. Voeg steranijs toe en breng verder op smaak met balsamico, suiker, peper en zout.
  3. Bak de verse braadworsten in wat olie of boter. Snijd de worsten in dunne plakjes en leg 2 stuks op elk bord.
  4. Verdeel de saus over de worsten. Als de saus te dik is, verdun het dan met een paar eetlepels water. Strooi nog wat extra kerriepoeder over de saus.
  5. Schil de aardappels en snijd ze in lange reepjes. Blancheer ze enkele minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en frituur ze knapperig en goudbruin in olie.
  6. Laat de friet uitlekken en bestrooi met zeezout. Serveer de friet samen met de worsten en de saus. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet