- 250 ml Sinaasappelsap
- 125 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Duitse currywursten met friet en met topsaus op tafel.
- Neem een pan en doe er olijfolie in. Zet de pan op het vuur en voeg tomatenpuree, cayennepeper en kerriepoeder toe. Roer alles goed door.
- Blus de saus af met vers sinaasappelsap en bouillon en laat het inkoken. Voeg steranijs toe en breng verder op smaak met balsamico, suiker, peper en zout.
- Bak de verse braadworsten in wat olie of boter. Snijd de worsten in dunne plakjes en leg 2 stuks op elk bord.
- Verdeel de saus over de worsten. Als de saus te dik is, verdun het dan met een paar eetlepels water. Strooi nog wat extra kerriepoeder over de saus.
- Schil de aardappels en snijd ze in lange reepjes. Blancheer ze enkele minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en frituur ze knapperig en goudbruin in olie.
- Laat de friet uitlekken en bestrooi met zeezout. Serveer de friet samen met de worsten en de saus. Smullen maar!