Groente burgers

Groente burgers

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke zelfgemaakte groente-burgers van aardappel met diverse groenten zoals courgette, paprika en ui. Geserveerd op een zacht broodje met sla, tomaat en wat plakjes komkommer. Perfect voor een vleesloze maaltijd.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 88 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Groente burgers op tafel.

  1. Was de aardappelen en kook ze in ongeveer 30 minuten gaar.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de groenten en tijm toe. Fruit aan en laat stoven tot de groenten gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  3. Haal de schil van de aardappelen en prak ze met een vork plat. Voeg de groenten en de eidooier toe en meng grondig. Maak hier 4 burgers van en zet ze 30 minuten in de koelkast.
  4. Bebloem de groenteburgers en verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de burgers in 3-4 minuten mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
  5. Leg de burgers tussen de broodjes met wat plakjes komkommer en tomaat, een paar blaadjes sla en eventueel een plakje kaas.
  6. Wil je de groenteburgers extra aantrekkelijk maken voor kinderen, dan kun je van de komkommer 2 oren maken. Voor de ogen snij je 2 rondjes uit een plakje kaas met daarbovenop 2 schijfjes wortel en 2 hoedjes van kerstomaatjes. Een kwart schijfje wortel vormt de neus.
  7. Ellemieke Vermolen heeft een eigen foodblog. (Verwijder deze zin omdat het een url bevat)
  8. Meer tips & trucs van Ellemieke lees je in Smult. Kijk op www.smult.nl. (Verwijder deze zin omdat het een url bevat)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente