- 88 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Groente burgers op tafel.
- Was de aardappelen en kook ze in ongeveer 30 minuten gaar.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de groenten en tijm toe. Fruit aan en laat stoven tot de groenten gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Haal de schil van de aardappelen en prak ze met een vork plat. Voeg de groenten en de eidooier toe en meng grondig. Maak hier 4 burgers van en zet ze 30 minuten in de koelkast.
- Bebloem de groenteburgers en verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de burgers in 3-4 minuten mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Leg de burgers tussen de broodjes met wat plakjes komkommer en tomaat, een paar blaadjes sla en eventueel een plakje kaas.
- Wil je de groenteburgers extra aantrekkelijk maken voor kinderen, dan kun je van de komkommer 2 oren maken. Voor de ogen snij je 2 rondjes uit een plakje kaas met daarbovenop 2 schijfjes wortel en 2 hoedjes van kerstomaatjes. Een kwart schijfje wortel vormt de neus.
- Ellemieke Vermolen heeft een eigen foodblog. (Verwijder deze zin omdat het een url bevat)
- Meer tips & trucs van Ellemieke lees je in Smult. Kijk op www.smult.nl. (Verwijder deze zin omdat het een url bevat)