Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Geroosterde tomaten met feta en aubergine op tafel.
- Was de aubergine, verwijder de steel en snijd in plakken. Was de tomaten, halveer en verwijder de nerf. Snijd de knoflook in stukken en snijd de feta in blokjes.
- Neem een bakplaat of kleine braadslee en leg er bakpapier op. Leg de plakken aubergine en tomaten met de snijvlak naar boven erop. Verdeel de takjes tijm en de gehakte knoflookteentjes eroverheen. Besprenkel met olijfolie en wat zout en zwarte peper.
- Bak de groenten in een voorverwarmde heteluchtoven gedurende ongeveer 40 minuten op 200 graden. Draai na 20 minuten de aubergines een keer om met een vork.
- Haal na een half uur bakken de takjes tijm eruit en leg de fetablokjes erop (om te voorkomen dat ze verbranden).
- Haal de groenten uit de oven en verdeel ze over borden of doe ze in een schaal. Breng op smaak met extra zwarte peper.