Geroosterd buikspek  roast pork

Geroosterd buikspek roast pork

Smulweb imageSmulweb

Geroosterd buikspek met een knapperige zwoerd en vlees zo zacht als boter. Smullen! Serveer het met gestoomde paksoi, gebakken ui en quinoa.

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 snufje 7 Kruidenpoeder
  • 500 g Mini patison

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Geroosterd buikspek roast pork op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg voor een glazen ovenschaal met warm water.
  2. Was het buikspek en droog het af met keukenpapier. Snijd kleine kerven in de vleeskant en spleetjes in het vlees. Steek de tenen knoflook er diep in en smeer de vleeskant in met 5 kruidenpoeder. Leg het vlees met de zwoerd naar boven op een ovenrooster en leg een laag zout op de hele zwoerd. Schuif het rooster in de oven, onder het vlees de schaal met water, en laat het daar 1 uur staan.
  3. Haal het rooster uit de oven en verwijder de zoutkorst. Verhoog de temperatuur in de oven tot 240 graden. Zet het rooster 40 minuten terug in de oven en laat de schaal met water in de oven staan. Zorg ervoor dat er water in de schaal blijft. Haal na 40 minuten het rooster uit de oven en laat het vlees een paar minuten rusten. Portioneer het vlees daarna.
  4. Verhit olie in de wok en fruit de ui kort aan met de peper. Voeg na een minuutje de prei toe, samen met de laos en gemberpoeder. Voeg na 2 minuten de paksoi toe en schep alles om. Blus af met sherry of wat water en voeg twee eetlepels oestersaus toe. Laat nog even op een laag vuur garen.
  5. Kook de quinoa door het water met zout aan de kook te brengen en de gewassen quinoa toe te voegen. Kook het 6 minuten en roer het dan om. Kook het nogmaals 6 minuten. Indien nodig, afgieten en nog even met de deksel erop laten staan.
  6. Serveer het buikspek met de groenten en quinoa.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees