Tajine tomaten en eieren

Tajine tomaten en eieren

Smulweb imageSmulweb

Een authentieke Marokkaanse tajine met tomaten en eieren. Dit gerecht heeft een heerlijk aroma met een perfecte balans tussen het zuur van de tomaten en de hartige smaak van de eieren. Het wordt geserveerd met Marokkaans/Turks brood.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Pruim Tros Tomaat

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tajine tomaten en eieren op tafel.

  1. Hak de ui en fruit ze in een tajine (of in een kookpan) in een scheut olijfolie.
  2. Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg ze bij de gefruite ui.
  3. Voeg specerijen, peper en zout naar smaak en de helft van de fijngehakte platte peterselie toe. Schep alles door elkaar en laat 10-12 minuten zachtjes stoven.
  4. Breek de eieren boven de tajine (zorg dat je de eigelen heel laat), zet het deksel er op en laat nog 3-4 minuten zachtjes stoven. Het eigeel moet nog zacht zijn.
  5. Haal de tajine van het vuur en strooi er de rest van de fijngehakte platte peterselie overheen.
  6. Dien het gerecht kokendheet op met daarbij lekker Marokkaans/Turks brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Ei