- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartige taart met kip pesto en paddenstoelen op tafel.
- Laat de deegplakjes ontdooien en beleg er een ingevette springvorm mee. Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Snijd de ui fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de mozzarella in plakken. Klop de creme fraiche met de eieren tot een glad geheel.
- Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de uien. Bak de paddenstoelen mee (ongeveer 10 minuten). Schep het overtollige vocht eruit en meng de pesto er goed doorheen. Schep het mengsel op de bodem van de beklede springvorm.
- Verdeel er de kipblokjes overheen en leg hierop de schijven mozzarella. Breng als laatste het creme fraiche-eimengsel aan.
- Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Garneer eventueel nog met blaadjes basilicum.