Hartige taart met kip pesto en paddenstoelen

Hartige taart met kip pesto en paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart met kip, pesto en paddenstoelen. Paddenstoelen worden gebakken in olijfolie en vervolgens gecombineerd met pesto. Schep het mengsel op de bodem van de beklede springvorm en voeg de kip en mozzarella toe. Voeg daarna het creme fraiche-eimengsel toe en bak af voor 45 minuten. Garneer eventueel met basilicum.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartige taart met kip pesto en paddenstoelen op tafel.

  1. Laat de deegplakjes ontdooien en beleg er een ingevette springvorm mee. Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Snijd de ui fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de mozzarella in plakken. Klop de creme fraiche met de eieren tot een glad geheel.
  2. Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de uien. Bak de paddenstoelen mee (ongeveer 10 minuten). Schep het overtollige vocht eruit en meng de pesto er goed doorheen. Schep het mengsel op de bodem van de beklede springvorm.
  3. Verdeel er de kipblokjes overheen en leg hierop de schijven mozzarella. Breng als laatste het creme fraiche-eimengsel aan.
  4. Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Garneer eventueel nog met blaadjes basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gevogelte Hartige taart kip